Excite

Wat doet de spaarrente bij de ING Bank?

Spaarrente is voor veel mensen belangrijk. Logisch, want het is gratis geld dat je kunt krijgen. Dat is echter niet de belangrijkste reden. Mensen die een aardig kapitaal hebben, moeten aan de overheid een belasting betalen over het fictieve rendement dat ze over hun spaargeld krijgen. In de praktijk komt dit neer op een heffing van 1,2 procent. Als de rente zo laag is als nu het geval is, betekent dat dat hier bijna op ingeleverd moet worden. Om te zien of dat niet anders kan, bekijken we de spaarrente bij de ING Bank.

Ruime keuze spaarrekeningen

Het eerste dat opvalt bij het bekijken van de spaarrente bij de ING Bank, is de keuze aan spaarrekeningen. Of je je geld nu tijdelijk of voor langere tijd vast wilt zetten of er altijd bij wilt kunnen; voor iedereen is wel een spaarrekening bedacht. Jong en oud, voor een speciaal doel of niet. De rentepercentages van deze rekeningen verschillen. Gemiddeld krijg je tenminste 1,75 procent rente op je rekening en kan die rente oplopen tot 2,5 procent. Dan maak je gebruik van spaarrekeningen met voorwaarden. Je kunt ook kiezen voor een spaarrekening zonder voorwaarden, maar die levert je slechts 1,5 procent rente op.

Direct openen

Is de spaarrente bij de ING Bank voor jou aantrekkelijk genoeg? Open dan direct een rekening. Dat kan gewoon door een formulier in te vullen op internet. Hoewel het verstandig is dit even na te kijken, zijn aan het openen van een spaarrekening meestal geen kosten verbonden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021