Excite

Spaarrente: wat past bij jou?

Of je nu geld opzij zet zodat je over een aantal jaren eindelijk die mooie auto aan kunt schaffen, of omdat je het gewoon prettig vindt om altijd wat geld achter de hand te hebben, je wilt natuurlijk altijd het maximale uit je spaarrekening halen. Met andere woorden: je wilt zoveel mogelijk spaarrente op je geld.

Om zo voordelig mogelijk te sparen, is het belangrijk dat je iets weet over de verschillende spaarvormen die er bestaan. Je kunt dan een keuze maken voor de spaarrekening die voor jou de meeste spaarrente oplevert, en die bij je past.

Tegenwoordig is internetsparen erg populair. Dat komt vooral om dat op internetspaarrekeningen meestal een hogere rente wordt geboden dan op traditionele spaarrekeningen. Het is bovendien heel erg gemakkelijk om online een spaarrekening te openen. Wil je een hoge spaarrente, maar toch op ieder moment over je geld kunnen beschikken, dan is internetsparen een geschikte spaarvorm.

Vind je het geen probleem dat je een tijdje geen beschikking hebt over je spaargeld, dan kun je ook voor depositosparen gaan. De spaarrente op depositiosparen, waarbij je je geld voor een bepaalde periode vastzet, is doorgaans nog iets hoger dan bij internetsparen.

Helemaal van deze tijd is het zogenaamde groensparen, waarbij het belang van investeren in duurzaamheid voorop staat. De bank investeert je spaargeld alleen in bedrijven die rekening houden met het milieu. Nog een voordeel is dat groensparen je een belastingvoordeel biedt, wanneer je spaargeld wordt geïnvesteerd in producten die door de overheid zijn goedgekeurd. Zo spaar je niet alleen zelf, maar draag je ook een steentje bij aan de wereld om je heen.

Afbeelding: Flickr, user swimparallel

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021