Excite

Sparen tegen een hoge spaarrente

Sparen is een makkelijke manier van geld verdienen: je zet je geld op een bankrekening en je krijgt er spaarrente over. Hoe hoog die rente is, verschilt per bank. En het verschil kan behoorlijk oplopen. Daarom loont het zeker om te kijken waar je de hoogste spaarrente krijgt en eventueel je geld naar een andere bank te verplaatsen.

Vergelijkingssites

De makkelijkste manier om te kijken waar je op het moment de hoogste spaarrente krijgt, is door een online vergelijkingssite te bekijken. Zoek vooral op spaarrekeningen zonder speciale voorwaarden. Dat betekent dat je niet aan bepaalde eisen hoeft te voldoen om in aanmerking te komen voor de rente. Als dat wel moet, dan kan je voordeel al snel verdwijnen.

Blijf rentes vergelijken

Ook is het belangrijk dat je rentes blijft vergelijken. Veel banken bieden een lage rente aan nieuwe klanten, maar verhogen die rente langzaam maar zeker weer. Als je niet oplet, krijg je binnen een paar maanden een halve procent minder rente. Zonde, want als de rente bij jouw bank daalt, stijgt hij vaak weer ergens anders.

Open meerdere spaarrekeningen

Het kan wat omslachtig zijn om steeds je spaarrekening op te zeggen op het moment dat een andere bank een hogere rente biedt. Dat is dan ook niet nodig. Spaarrekeningen zijn over het algemeen gratis - en als dat niet zo is open je er gewoon ergens anders één - en verplichten je tot niets. Als een bank tijdelijk geen goede rente biedt, dan laat je die spaarrekening gewoon 'slapen' en wacht je tot de rente weer omhoog gaat. Dan maak je je spaargeld gewoon weer over.

Niet te snel overschakelen

Overigens betekent de spaarrente in de gaten houden niet dat je om de haverklap moet switchen. Als je je geld overschrijft van de ene naar de andere bank, zitten daar vaak een paar dagen tussen. Die dagen krijg je geen rente. Schrijf je geld dus alleen over als het ook echt iets oplevert.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019