Excite

Spaarrentes bij de Rabobank

Als je spaargeld hebt, ben je daar natuurlijk zuinig op. Je zet het waarschijnlijk weg bij een bank waar je een goed gevoel bij hebt. Voor veel mensen zal dit de Rabobank zijn, één van de meest bekende banken van Nederland. Maar hoe zit het met de spaarrentes bij de Rabobank? Zijn die een beetje aantrekkelijk?

Verschillende soorten

De spaarrentes bij de Rabobank zijn niet in één percentage te vangen; ze hangen namelijk af van het type rekening dat je hebt. De Rabobank biedt rekeningen met een vaste en een variabele rente aan. De variabele rente varieert op dit moment tussen de 2 en 2,3%. Sparen met een vaste rente betekent dat je je geld voor langere tijd vastzet. In sommige gevallen zit daar ook een minimum bedrag aan vast. De rentes zijn dan wat hoger; zet je je geld 5 jaar vast, dan krijg je 3,55% en voor 20 jaar kun je een percentage van 5% opstrijken. Wil je gebruik maken van een TermijnDeposito, waarvoor je gedurende een periode van maximaal twee jaar €25.000 vast zet, dan moet je de rente opvragen bij de bank.

Pensioensparen

Wie op zoek is naar de spaarrentes bij de Rabobank komt ook de verschillende mogelijkheden voor pensioensparen tegen. Deze mogelijkheden zijn fiscaal aantrekkelijk. Wel moeten ze voldoen aan bepaalde eisen. De rente kan hierop zowel vast als variabel zijn. Laat je altijd goed informeren over de eisen, de mogelijkheden en de uitzonderingen, zodat je precies weet wat je hiermee in huis haalt!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021