Excite

Spaarrentes vergelijken in Nederland

Wie zijn geld op de bank zet wil natuurlijk een zo hoog mogelijke spaarrente. Sinds de economische crisis is duidelijk geworden dat de veiligheid van je geld niet zomaar gewaarborgd is. In Nederland geldt een garantiestelsel, dat er voor zorgt dat spaarders hun geld tot een bedrag van 100.000 euro vergoed krijgen mocht de bank ten onder gaan.

Het is daarom een goed idee om spaarrentes te vergelijken in Nederland. Buitenlandse banken bieden misschien hogere rentes, zoals Bank of Scotland, maar vallen niet onder het Nederlandse garantiestelsel. Bij calamiteiten zullen spaarders geen aanspraak kunnen maken op een vergoeding van hun geld in Nederland.

Bedenk ook goed dat banken vaak voorwaarden verbinden aan hoge spaarrentes. Het verschil tussen de hoogste rente zonder, en de hoogste spaarrente met voorwaarden kan wel oplopen tot een procentpunt. Bij Aegon bijvoorbeeld kan je rente stijgen tot 3,20%, maar daarvoor moet je met de bank allerlei spaarafspraken maken. Centraal Beheer biedt een van de hoogste voorwaardenvrije rentes van 2,50%. Een flink verschil.

Let bij het vergelijken van spaarrentes dus niet alleen op de hoogte van de interest, maar ook op de voorwaarden die eraan verbonden zijn. Kijk goed na of je geld veilig is, of je erbij kan wanneer je wil, en niet te vergeten of je spaargeld gegarandeerd is mocht er iets mis gaan.

Afbeelding: Flickr, gebruiker howardlake

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019