Excite

Waar kun je spaarrentes vergelijken in Nederland?

Veel mensen hebben een spaarrekening. Het is altijd gemakkelijk om geld achter de hand te hebben. Ook kun je wat aan je spaarrekening verdienen doordat je spaarrente ontvangt. De hoogte van de spaarrentes in Nederland is bij iedere bank verschillend. Des te hoger de spaarrente, des te meer geld ontvang je. Je doet er dus je voordeel mee om spaarrentes te vergelijken.

Verschillende soorten spaarrekeningen

Even ruim genomen kun je kiezen tussen twee soorten spaarrekeningen. Op Independer.nl kun je een test maken om te bekijken wat voor spaarrekening bij je past. Bij de ene spaarrekening is het geld vrij opneembaar. Je kunt geld storten en geld opnemen wanneer je zelf wilt. De hoogste spaarrente ontvang je op dit moment bij de Bank of Scotland.

Een andere mogelijkheid is om een spaarrekening te openen waarbij het geld vaststaat voor een bepaalde periode, ook wel termijndeposito genoemd. Hierbij krijg je de hoogste spaarrente. Zeker bij deze mogelijkheid is het belangrijk om te bekijken waar je de hoogste spaarrente krijgt. Dit kan namelijk per bank per periode verschillend zijn.

Spaarrentes vergelijken in Nederland

Er zijn verschillende sites waar je de spaarrentes in Nederland kunt vergelijken. Een duidelijke site is bijvoorbeeld Spaarrente.nl. Op deze site is van iedere spaarmogelijkheid een top tien samengesteld. Ook staan er interessante aanbiedingen op.

De beste site om de hoogte van de spaarrente te vergelijken bij een termijndeposito is Actuelerentestanden.nl. Je krijgt een duidelijk overzicht te zien van de verschillende banken, de looptijd en de hoogte van de rente.

Spaarrekening afsluiten

Wil je een spaarrekening afsluiten, lees dan altijd goed de voorwaarden. Zeker bij een termijndeposito is het belangrijk om de kleine lettertjes goed te lezen. Zo geldt er vaak een minimum inleg. Bij sommige banken is het wel mogelijk om je spaargeld tussentijds op te nemen, maar hiervoor betaal je wel een boete.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021