Excite

Spaarrentes vergelijken: waar krijg je het meest?

Een paar jaar geleden hoefde je bijna geen moeite te doen om uit te vinden wat de beste spaarrente was. De percentages waren allemaal erg hoog, soms wel tot 5% of meer. Spaarrentes vergelijken heeft nu wel zin: sommige banken geven nog maar een enkele procent, terwijl andere dan toch nog twee of drie keer zoveel geven. Dat betekent dat spaarrentes vergelijken echt loont, ongeacht de hoogte van je spaarbedrag!

Spaarrentes vergelijken kun je het makkelijkst online doen. Als je hier zoekt op ‘spaarrentes vergelijken’, krijg je een aantal vergelijkingswebsites die je precies laten zien wat voor jou de beste keuze zou kunnen zijn. Het is sowieso verstandig om je niet blind te staren op de percentages; sommige banken lijken je een heel goed aanbod te doen, maar als dat betekent dat je bijvoorbeeld jaren niet bij je geld kunt of dat je moet betalen voor elke overboeking, dan hoeft dat voor jou niet direct de meest ideale oplossing te zijn.

Over het algemeen is het belangrijk om ook na het spaarrentes vergelijken actie te ondernemen. Het veranderen van betaalbank kan spannend zijn, maar het openen van een nieuwe spaarrekening is echt niet moeilijk. De meeste banken geven je de mogelijkheid om dit via internet te doen. Bovendien is het bij bijna alle banken gratis, dus als je later elders nog een beter rentepercentage treft, dan open je daar ook gewoon een rekening!

Afbeelding: Flickr, gebruiker ell-r-brown

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020