Excite

Zo kun je sparen met de hoogste rente

Waarom worden rijke mensen steeds rijker? Omdat ze hun geld voor hen laten werken. Als jij ook wilt dat je spaarrekening gestaag groeit, dan moet je beginnen met sparen tegen de hoogste rente. Door hier steeds alert op te blijven, kun je - afhankelijk van je spaarsaldo - tientjes tot duizenden euro's extra binnen halen. Makkelijk verdiend!

Wat is rente?

Banken hebben geld nodig om geld te verdienen. Ze kunnen geen hypotheken verstrekken als er aan de andere kant geen spaarders zijn die hun geld bij de bank op een spaarrekening zetten. Om ervoor te zorgen dat mensen hun geld liever op de bank zetten dan in een oude sok bewaren, bieden banken rente. Die rente is meestal een paar procent, gemiddeld zo'n 3 procent. Afhankelijk van de marktsituatie kan die rente wijzigen. Zo lag de gemiddelde rente in 2008 op zo'n 5 procent en mag je nu blij zijn als je de helft daarvan binnenhaalt.

Waar vind je de hoogste rente?

Jij wilt natuurlijk zoveel mogelijk uit je spaargeld halen en sparen tegen de hoogste rente. Maar waar vind je die? Via Independer.nl kun je onder meer rentepercentages met elkaar vergelijken. Denk echter niet dat je goed zit als je één keer een bank hebt gekozen: ongemerkt kunnen de rentes dalen en kan een rekening bij een andere bank ineens een stuk aantrekkelijker zijn. Blijven vergelijken is dus de sleutel tot je geld voor je laten werken. Ook niet gek om op te letten: wanneer keert een bank de rente uit? Als je bank bijvoorbeeld elke maand of elk kwartaal de rente bijschrijft, kun je vanaf dat moment weer rente op rente krijgen, waardoor je spaarsaldo nog sneller groeit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020