Excite

Geld sparen in Duitsland

Sparen in Duitsland

Door de hoge rente is sparen in Duitsland natuurlijk erg aantrekkelijk. De rente ligt vaak hoger dan bij banken in Nederland. In Duitsland geven de banken gemiddeld gezien een procent meer rente dan Nederlandse banken. Daardoor kan het geld dat je extra krijgt natuurlijk enorm oplopen.

Garantie

Wanneer er iets mis gaat met de bank in Duitsland, dan is er veel meer geld gegarandeerd dan bij Nederland. Bedragen kunnen oplopen tot 250.000 euro, die je hoe dan ook garant kunt stellen. In Nederland is het maximum vaak slechts 50.000 of 100.000 euro.

Zwart sparen

Zwart sparen werd door veel Nederlanders in Duitsland gedaan. Zij spaarden geld zonder de belastingdienst daarvan op de hoogte te stellen. Tegenwoordig is dit echter niet meer mogelijk. De belastingdienst controleert hier streng op. Ook zal Duitsland de gegevens opgeven op verzoek van de belastingdienst. Het is dus echt noodzakelijk om je spaargeld op te geven.

Fiscaal sparen

Wanneer je geld in Duitsland spaart, maar in Nederland woont, dan moet je het geld van je spaarrekening invullen in box 3. Je geeft het dan dus op als eigen vermogen. En hier moet je dan 1,2% vermogensrendementsheffing over betalen.

Vergelijk banken

Denk je erover om te sparen in Duitsland? Vergelijk dan verschillende banken met elkaar. Bekijk goed de voorwaarden en controleer hoeveel rente je krijgt. Ook is het verstandig te vergelijken met Nederlandse banken en je niet alleen te richten op de Duitse markt. Zet de voor- en nadelen goed tegenover elkaar en maak geen overhaaste beslissingen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020