Excite

Voordelen van sparen met een maandelijkse inleg

Sparen is niet altijd makkelijk. Eigenlijk houd je aan het einde van de maand niets over om te sparen en doe je dat wel, dan komt er volgende maand wel weer een onverwachte grote rekening waar je je spaarsaldo aan moet spenderen. Dat schiet niet op. Maar wat wel? Het sparen met een maandelijkse inleg, dat is een veel beter idee.

Sparen bij de bank

Sparen doe je natuurlijk altijd bij de bank, maar je kunt er ook voor kiezen om een speciale rekening te openen waarbij een maandelijkse - vaste - inleg verplicht is. Die inleg kun je het beste direct af laten schrijven, nadat je salaris gestort is, zodat je echt niet de kans krijgt dat uit te geven. Het sparen met een maandelijkse inleg levert je vaak een net even iets hogere rente op, maar het is ook een verplichting. Doe dit alleen als je zelf echt niet goed kunt sparen en het goed is als je niet zo makkelijk bij je geld kunt. In alle andere gevallen wil je mogelijk iets flexibeler zijn.

Geen aparte rekening

Ook als je geen aparte rekening opent, kun je sparen met een maandelijkse inleg. Met internetbankieren is het heel gemakkelijk om in te voeren dat er standaard een bepaald bedrag moet worden overgemaakt van je betaalrekening naar je spaarrekening. Geef ook hier de datum in die net na de betaaldatum van je salaris ligt, zodat je direct spaart. Je kunt je dan verrassend genoeg meestal wel redden met de rest van je salaris, tot je weer nieuw krijgt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021