Excite

Sparen: vergelijken is goed

Wie wil sparen, zal vergelijken moeten. Immers willen we nu natuurlijk zoveel mogelijk rente ontvangen op ons zuurverdiende spaargeld en de rekening moet daarbij ook nog eens betrouwbaar zijn. We willen ons spaargeld immers niet kwijtraken. Waar let je op wanneer je spaarrekeningen gaat vergelijken? We zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

Sparen is vergelijken

Sparen is vergelijken. Wanneer je veel geld wilt sparen, kun je het beste kijken naar de spaarrekeningen. Hoeveel rente geeft elke spaarrekening? En moet je het geld dan vastzetten of juist niet? Bekijk ook altijd goed de voorwaarden. Een hoge rente betekent misschien dat er iets niet helemaal klopt. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer de bank failliet gaat? Controleer dit dus altijd heel goed voordat je een spaarrekening opent.

Nederlandse banken

Kies bij voorkeur voor een Nederlandse bank. De meeste Nederlandse banken bieden namelijk een garantie tot 100.000 euro. Wanneer de bank failliet gaat, zul je je geld dus netjes blijven houden. Kies je voor een bank buiten Nederland, dan loop je risico al je geld kwijt te raken. We weten allemaal nog wel hoe het ging met de IJslandse bank IceSave. Een bank uit het buitenland klinkt misschien aanlokkelijk, maar dat betekent niet dat het veilig is. Wees dus altijd op je hoede.

Sparen in de oude sok

Sommige mensen denken dat sparen in de oude sok beter is dan een spaarrekening. Is dit ook zo? Het nadeel van sparen in de oude sok is dat je geen rente opbouwt. Ook is het geld niet verzekerd wanneer het wordt gestolen of er brandschade is. En aangezien de meeste Nederlandse banken veilig zijn, loop je vrij weinig risico.

Sparen: vergelijken dus

Op zoek naar een goede spaarrekening om te sparen? Vergelijken! Dit is ontzettend belangrijk om de beste rekening en het beste aanbod te vinden. Zoek een bank die goed voelt en waar je jaren bij wilt blijven. Laat het sparen maar beginnen nadat je de rekeningen met elkaar hebt vergeleken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021