Excite

Sparen voor je kind

Voor je kinderen wil je alleen het beste. Als ze jong zijn, dan kun je daarvoor zorgen door ze goed te voeden, kleding te geven en natuurlijk heel veel liefde. Maar daarmee ben je er niet; je hebt ook geld nodig. Daarom is sparen voor je kind, voor nu en later, altijd een goed idee.

Kinderspaarrekening

Je kunt al beginnen met sparen voor je kind op het moment dat je kind geboren wordt. Sterker nog: dat is het slimste moment. Dan kun je namelijk bij de bank een speciale kinderspaarrekening openen en krijg je daarvoor ook vaak een kleine inleg cadeau. Een kinderspaarrekening is een rekening waarop ouders of grootouders sparen. De kinderen kunnen, in overleg, vanaf hun 18e geld van de rekening halen, bijvoorbeeld voor het rijbewijs of voor de studie.

Maandelijks sparen

Om ervoor te zorgen dat er tegen die tijd een mooi potje klaar staat, is het handig om bijvoorbeeld maandelijks te sparen. Ook kun je je kind een eigen spaarpot geven en daar regelmatig iets in stoppen. Je kunt hier ook het geld in stoppen dat je kind krijgt van familie, bijvoorbeeld bij verjaardagen. Zeker als kinderen nog jong zijn hebben ze geen besef van geld en zullen ze er geen probleem van maken als het geld in de spaarpot verdwijnt. De spaarpot inleveren kan met de kinderspaarweek bij de bank, dan levert het nog een leuk cadeautje op ook!

Zelf sparen

Je kunt er ook voor kiezen je kind zelf te laten sparen. Zodra deze zakgeld krijgt bijvoorbeeld. Dan kun je afspreken een vast bedrag in de spaarpot te doen. De rest kan vrij besteed worden.

Stel duidelijke regels

Bij sparen voor een kind is het essentieel om duidelijke regels te stellen. Spreek bijvoorbeeld met de bank af dat er geen geld vanaf gehaald kan worden, tot je kind meerderjarig is. Dat voorkomt ook dat je het zelf als extra potje ziet, bijvoorbeeld voor tijden dat je het financieel iets minder goed voor elkaar hebt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019