Excite

Wat is de beste spaarrekening als je wilt sparen voor je kleinkind?

Veel grootouders openen een spaarrekening voor hun kleinkind. Meestal is dit een spaarrekening waarbij het geld pas vrij komt als hij of zij 18 is. Ideaal voor bijvoorbeeld een studie, rijbewijs of eerste huisje. Je kunt voor een rekening kiezen met een eenmalige inleg, maar meestal wordt gekozen voor een rekening waarbij iedere maand een bedrag wordt gestort. In de loop der jaren zal dit uitgroeien tot een leuk bedrag! Een uitgebreid overzicht van alle spaarrekeningen voor kleinkinderen kun je vinden op Spaarrente.nl.

Spaarrekening voor kleinkinderen

ASB jeugdsparen

Bij de ASN Bank kun je sparen voor je kleinkind tegen een variabele spaarrente van 3,00 procent. Het geld op de rekening staat vast tot de 18e verjaardag van het kleinkind. De spaarrekening staat op naam van het kleinkind.

ING groeirekening

Op deze spaarrekening krijg je 2,10 procent rente. Dit is niet bijzonder veel, maar je ontvangt ook nog eens 20 procent rente over de opgebouwde rente als het kind 5, 10 en 18 is! De rekening staat op naam van het kleinkind, maar hij of zij kan er pas aankomen op z'n 18e.

Triodos Kinder Toekomst Plan

Deze rekening kun je openen voor kleinkinderen van 0 tot 12 jaar. Op dit moment geldt een rente van 3,00 procent. Het geld komt op de 18e verjaardag vrij. De bank zal aan het kleinkind vragen wat er met het geld moet gebeuren.

Tot slot

Wanneer je wilt sparen voor je kleinkind, houd dan rekening met de volgende punten. Je mag per jaar 2.012 euro schenken zonder dat hierover belasting betaald hoeft te worden. Een ander punt om rekening mee te houden is op wie z'n naam de spaarrekening wordt gezet. Wanneer je de spaarrekening op je eigen naam zet, dan blijf je zelf beheerder over het geld. Wanneer het geld op naam staat van je kleinkind, dan kan hij vanaf zijn 18e over het geld beschikken. Het kan gebeuren dat hij iets anders met het geld gaat doen dan dat je als grootouder voor ogen hebt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020