Excite

Sparen voor de studie van je kind doe je zo!

Hoewel het volgen van een studie in Nederland slechts een fractie kost van een zelfde studie in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, kunnen de kosten toch behoorlijk oplopen. Je kunt je kind hier zelf voor laten werken, met het risico dat het een hele lange studie wordt, dat de studie vroegtijdig afgebroken wordt of dat je kind met een studieschuld op de arbeidsmarkt terecht komt. Nu sparen voor de studie van je kind kan natuurlijk ook.

Begin vroeg met studiepotje

Met sparen voor de studie van je kind kun je niet vroeg genoeg beginnen. Oké, op het moment dat je kind geboren is, weet je nog niet of het wel wil en kán studeren, maar daar hoef je geen rekening mee te houden. Mocht een studie er niet in zitten, dan kan het geld ook gebruikt worden voor een rijbewijs of misschien zelfs wel een huis. Het is dus slim om direct bij de geboorte een rekening te openen waarop je gaat sparen. Als je deze rekening op naam van je kind zeg, krijg je vaak ook nog een aanmeldbonus van de bank.

Laat opa en oma meedoen

Als je niet zoveel te besteden hebt of graag een groot potje aan wilt leggen, kun je ook vragen of opa en oma mee willen doen. Zij mogen per naar 2.688 euro belastingvrij aan hun kleinkind schenken (2011), een mooi begin! Je kunt uiteraard ook het geld dat je kind voor de eerste verjaardagen krijgt op de rekening zetten; je kind heeft het niet nodig en dit is een mooie manier om het potje wat extra te spekken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019