Excite

Waarom een startkapitaal?

Een bedrijf starten kost geld. Hoeveel geld en waaraan je het besteedt verschilt per type bedrijf. Wil je een autogarage starten, dan heb je veel apparatuur nodig. Een online adviesbureau kun je al beginnen op je computertje thuis. Geld dat je nodig hebt om een bedrijf te starten heet startkapitaal. Maar hoe kom je eraan en hoe geef je het verstandig uit?

Startkapitaal opbouwen

Hoe goed je idee ook is, een startkapitaal is nu eenmaal belangrijk om een mooie start te maken met je bedrijf. De makkelijkste, maar meest tijdrovende manier is gewoonweg sparen. Dat kan bij de bank, maar als het onmogelijk is om op deze manier snel veel geld bij elkaar te krijgen is het wellicht een idee om je geld te beleggen. Uiteraard is winst maken hierbij altijd een onzekerheid.

Een investeerder zoeken kan ook. Voor startende café- of restauranthouders heeft bierbrouwer Heineken bijvoorbeeld regelingen. Voorwaarde is natuurlijk dat je dan ook Heinekenbier schenkt.

Een derde manier om startkapitaal te genereren is meedoen aan wedstrijden voor jongen entrepreneurs. Er worden vanuit bedrijven, maar ook overheidsinstanties zoals gemeente, regelmatig wedstrijden georganiseerd waar je een idee kunt presenteren. Als je dit goed voorbereidt en je hebt een origineel, aansprekend plan, zijn de kansen in jouw voordeel.

Startkapitaal uitgeven

In eerste instantie moet je denken aan materialen om je bedrijf de dagelijkse routine te laten draaien. Heb je de juiste elektronica en machines? Als je klanten wilt ontvangen, heb je dan een vergaderruimte nodig? Werken vanuit huis is dan wellicht geen optie. Start je een internetwinkel? Denk dan na over de opslagmogelijkheden van je te verkopen spulletjes.

Valkuil startkapitaal

Als het gaat om startkapitaal, gaat het om geld dat je uitgeeft voordat je iets verdiend hebt. Het is daarom belangrijk om goed na te denken of je die spullen wel echt nodig hebt als beginnend bedrijf. Laat je goed informeren door andere startende ondernemers en bedenk dat je startkapitaal een investering is die je terug wilt verdienen, geen vakantiegeld om leuke dingetjes van te kopen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019