Excite

Steeds meer mensen hebben schulden

Steeds meer mensen hebben vragen over schulden die ze hebben opgebouwd tijdens de afgelopen jaren. Dat meldt het Nibud - een onafhankelijke adviseur over persoonlijke financiën. De toename is naar alle waarschijnlijkheid gerelateerd aan de crisis. Meer mensen maken zich zorgen om hun financiële situatie en willen hun zaken zoveel mogelijk op orde brengen.

Schulden voorkomen en wegwerken

Het onderwerp waar het Nibud de grootste stijging in het aantal vragen merkt, is schulden. Ten opzichte van 2013 werden vorig jaar 40 procent meer vragen binnen over dit onderwerp. Mensen willen weten hoe ze lopende schulden het beste of het snelste kunnen wegwerken. Ook vragen mensen zich af hoe ze schulden moeten voorkomen. Veel mensen kunnen of durven hun financiële problemen niet te bespreken met vrienden of familie. Daarom is het Nibud een populaire bron van informatie.

Informatie over schulden

De website van het Nibud trekt vanzelfsprekend ook meer bezoekers op zoek naar informatie over schulden. In 2013 werd de website van het instituut 5,2 miljoen keer geraadpleegd voor vragen en informatie. Dat is een stijging van 20 procent ten opzichte van vorig jaar. Mensen konden ook zelf vragen stellen: het Nibud behandelde vorig jaar in totaal 8500 vragen van consumenten. Dat is een stijging van 10 procent.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021