Excite

Zelf handelen op de stock market

Met beleggen in aandelen kun je veel geld verdienen. Je kunt dit natuurlijk volledig overlaten aan je tussenpersoon bij de bank, maar waarom neem je zelf niet eens een kijkje op de stock market? Je maakt misschien niet direct een grote klapper, maar als je weet wat je doet, kun je ver komen!

Hoe begin je?

Om te handelen op de stock market moet je eerst een beleggingsrekening afsluiten. Dit kan bijvoorbeeld via Alex. Je krijgt dan niet alleen een rekening, maar ook toegang tot alles wat je nodig hebt om zelf te (leren) beleggen. En als het niet helemaal lukt, staat er ook een handige klantenservice voor je paraat. Je kunt een dergelijke rekening overigens bij de meeste banken openen, dus vast ook bij jouw huisbank.

Volg aandelen

Vervolgens is het een kwestie van de aandelen volgen. Hoe doen ze het? Welke staan in verhouding laag en welke juist hoog? Het is de kunst om aandelen te kopen op het moment dat ze laag staan en ze te verkopen als ze hoog staan. Of een aandeel laag of hoog staat, kun je zien aan de gemiddelde koers. Ook kun je via een groen of rood pijltje zien of de koers op die dag omhoog of omlaag is gegaan.

Volg het nieuws

De aandelenkoers is deels afhankelijk van het nieuws. Als bekend wordt dat het slecht gaat met een bedrijf, daalt de waarde van het aandeel in de meeste gevallen. Worden goede cijfers aangekondigd, dan kan het aandeel weer stijgen. Het is dus belangrijk het nieuws in de gaten te houden, niet alleen voor het specifieke bedrijf, maar ook voor de branche waarin het bedrijf actief is.

Vermijd hebberigheid

Als je een leuke klapper maakt op de stock market, dan is het aantrekkelijk om door te gaan. Maar het is belangrijk dat je niet hebberig wordt én niet wanhopig probeert eventuele verliezen te compenseren. Dan gaat het namelijk meestal fout. Beter kun je winsten direct opzij zetten en verliezen direct afboeken en vergeten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021