Excite

Als student met geld omgaan

Iedereen kent het probleem wel. Je woont eindelijk op jezelf en opeens moet je zoveel meer rekeningen betalen. Normaal kon je je ouders deze klusjes op laten knappen, maar nu moet je als student met weinig geld opeens zelf na denken over je financiën. De huur, de boodschappen, de belastingen, de verzekeringen zijn maar een paar dingen die nu opeens geregeld moeten worden.

Geldbesparende tips voor studenten

Omdat studenten het over het algemeen niet breed hebben, is het belangrijk om vanaf het begin al zuinig aan te doen en niet geld te spenderen aan onnodige zaken. Een algemeen probleem voor studenten is dat ze geneigd zijn om zich makkelijk in de schulden te steken. Natuurlijk is het wat anders wanneer je ouders je niet volledig kunnen financieren en je van het geld je boeken en schoolgeld moet betalen. Maar leen je echter geld om mooie kleren van te kopen of om dure reizen te maken, dan zul je onnodig later veel rentekosten terug moeten betalen. Neem dus geen creditcard en leef niet boven je stand.

Goed je geld plannen

Wanneer je aan het einde van de maand niet telkens rood wil staan, is het belangrijk om goed te plannen wanneer je geld uit kan geven. Betaal aan het begin van de maand gelijk je vaste lasten en kijk dan wat je ongeveer overhoudt voor de boodschappen. Wanneer je deze er ook hebt afgetrokken, weet je wat je nog overhoudt voor leuke dingen zoals uitgaan of naar de bioscoop. Vergis je niet dat het drinken van veel alcohol ook een duur grapje is. Bespaar daarom eens op een avondje door wat minder te drinken. Je bent tenslotte een student met weinig geld.

Zorg goed voor jezelf

Omdat je ouders niet meer de hele tijd om je heen zijn om je aan dingen te herinneren, is het belangrijk dat je niet ook als student met weinig geld je eigen financiën uit het oog verliest. Leef niet boven je stand, betaal je rekeningen op tijd en ga om met mensen die net zo weinig te besteden hebben als jij.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021