Excite

Studiefinanciering aanvragen

Voor wie gaat studeren aan universiteit of hogeschool is een studiefinanciering aanvragen een noodzaak. Ook voor een MBO studie is een financiering mogelijk. Naast de standaard financiering is het ook goed te kijken of een een studielening afsluiten verstandig is. In ieder geval heb je recht op een ov-jaarkaart voor studenten.

Starten bij Studielink

Als je voor de eerste keer gaat studeren aan een universiteit of hogeschool, dan geef je je op via Studielink. Voor dit programma heb je je DigiD nodig. Binnen dit programma geef je je persoonlijke gegevens en via de knop 'studiefinanciering aanvragen' vul je het formulier in.

Voorwaarden studiefinanciering

Voor een studiefinanciering moet je aan een aantal voorwaarden voldoen.Je kan een financiering aanvragen wanneer je tussen de 18 en de 30 jaar oud bent. Een studiefinanciering aangevraagd voor je dertigste loopt daarna gewoon door. Stop je echter met studeren, dan kun je geen nieuwe financiering meer aanvragen. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan gaat je financiering in op de eerste dag van het kwartaal na je datum van inschrijving.

Verdeling

De studiebeurs bestaat uit twee delen. Het eerste is de basisbeurs. Dit is een vast bedrag dat iedereen krijgt. Er is een verschil tussen een beurs voor thuiswonende studenten en een beurs voor uitwonenden. Naast die basisbeurs bestaat er een aanvullende beurs. De hoogte van die beurs is afhankelijk van het inkomen van je ouders. Heb je geen recht op een basisbeurs dan kun je het bedrag ook krijgen als een studielening.

De studielening

Als je aan de studiefinanciering niet genoeg hebt, dan kun je overgaan tot een studielening. Bedenk wel dat je deze na de studie terug moet betalen. Je mag daar dan 15 jaar over doen en het minimum bedrag is 45,51 euro per maand. De rente voor 2012 is 1,38 procent.

Bijverdienen

Tot een bedrag van 13.362,53 euro per jaar mag je zonder problemen bijverdienen. Daarna moet je terug gaan betalen.

Een studiefinanciering is altijd mogelijk

Welke studie je ook gaat volgen een studiefinanciering aanvragen is altijd mogelijk. Er zijn verschillende manieren waarop je dat kunt doen en de financiering is niet voor iedereen gelijk. Heb je aan de reguliere financiering niet genoeg dan is er ook de mogelijkheid van lenen of bijverdienen. In ieder geval hoeft geld geen belemmering voor je studie te zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019