Excite

Subsidieaanvraag: er is zoveel meer dan alleen huursubsidie

In Nederland kun je vaak voor veel meer zaken dan je denkt een subsidieaanvraag indienen. De huursubsidie is bij iedereen wel bekend. Maar wist je dat er ook subsidie mogelijk is voor het gebruik van duurzame energie, innovatieve projecten of het starten van een vereniging? Zowel voor particulieren als bedrijven is er vaak nog wel ergens een subsidiepotje beschikbaar.

Geldpotjes zijn mogelijk op allerlei gebied

Subsidies worden in Nederland op allerlei gebied gegeven. Niet alleen om burgers en bedrijven in nood te helpen, maar ook om bepaald gedrag te stimuleren.

Milieu en subsidie

Zo ziet de overheid graag dat burgers en ondernemingen zuinig met energie omgaan. Zo kun je bijvoorbeeld een subsidieaanvraag doen via je DigiD wanneer je zonnepanelen neemt. Of heb je bijvoorbeeld een woning van minimaal twee jaar oud. Dan kun je eventueel btw-verlaging krijgen op de rekening voor isolatiewerkzaamheden voor je huis. Natuurlijk zijn daar wel voorwaarden aan verbonden, die je kunt nalezen op milieucentraal.nl.

Cultuursubsidies

Heb je een onderneming en hart voor cultuur? Best kans dat je een subsidieaanvraag kunt indienen voor het ondersteunen van een cultureel project. Op provinciaal niveau zijn er bijvoorbeeld geldpotjes op het gebied van podiumkunsten. Ook vinden provincies het in stand houden van cultureel erfgoed belangrijk net als het vergroten van de cultuurdeelname door de bevolking. Informeer eens bij je provincie als je een culturele uitdaging in gedachte hebt. Verder kunnen organisatoren en artiesten op kunstzinnig en cultureel gebied bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap een verzoek indienen voor financiële ondersteuning.

Subsidie voor sport

Wil je een sportclub oprichten? Dan kun je natuurlijk op zoek gaan naar sponsors. Maar er is daarnaast ook een mogelijkheid om bij de overheid een subsidieaanvraag in te dienen. Er zijn daarvoor bijvoorbeeld diverse sportfondsen. Wie weet komt jouw nieuwe club in aanmerking voor wat extra geld.

Een subsidieaanvraag voor iemand anders

Wil je graag wat goeds doen voor de derde wereld? Dan kan een subsidieaanvraag je mogelijk op weg helpen. Kijk maar eens op de website cosnederland.nl en klik op het vraagteken. Daar vind je een serie mogelijkheden om financiële ondersteuning te krijgen voor projecten op het gebied van ontwikkelingssamenwerking.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020