Excite

Vind een termijndeposito met de hoogste rente

Een termijndeposito is de meest veilige manier om je geld harder voor je te laten werken. Je zet het gedurende bijvoorbeeld twee of vijf jaar vast tegen een bepaalde rente, die meestal wat hoger ligt dan de marktrente op dat moment. Omdat je je geld vast zet, is het natuurlijk zaak een termijndeposito met de hoogste rente te vinden. Wij geven je een aantal handige tips.

Tarieven vergelijken

Voor je überhaupt op zoek gaat naar een termijndeposito met de hoogste rente, is het handig om te kijken wat het algemene renteklimaat is. In 2009 stegen de rentes voortdurend, terwijl ze in 2010 en 2011 weer flink afnamen. Wie in 2009 een termijndeposito heeft afgesloten, zit dus in principe goed, maar iemand die in 2010 zijn of haar geld heeft vastgezet, kan dat wel eens tegen een lagere rente hebben gedaan dan op dit moment geboden wordt. Als de rente daalt of over het algemeen laag is, kan het slim zijn om het bedrag dat je in een termijndeposito vast zet te beperken of de looptijd zo kort mogelijk te houden. Actuele rentevergoedingen vind je onder meer via actuelerentestanden.nl. Hier wordt een vergelijking gemaakt van de rentes die alle grote banken bieden. Je ziet dat je meer rente krijgt, naarmate je je geld langer vastzet.

Independer.nl

Een andere handige site om zowel spaarrentes als deposito's met elkaar te vergelijken is Independer.nl. Hier kun je ook direct kijken of het slim is om nu een deposito af te sluiten of dat je net zo goed voor een gewone spaarrekening met de hoogste rente kunt gaan.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019