Excite

Online een tijdelijke annuleringsverzekering afsluiten

Als je op vakantie gaat, dan heb je waarschijnlijk al wel stil gestaan bij een reisverzekering. Maar heb je er ook aan gedacht om een tijdelijke annuleringsverzekering af te sluiten? Een annuleringsverzekering moet bijna altijd binnen veertien dagen na het boeken van de reis worden afgesloten, dus dat is iets waar je je op tijd in moet verdiepen.

Voordelen annuleringsverzekering

Een tijdelijke annuleringsverzekering heeft een aantal voordelen. Je krijgt de hele of een groot deel van de reissom vergoed als je vanwege een ernstige gebeurtenis plotseling niet op reis kunt. Moet je vanwege een ongeluk of een andere situatie eerder naar huis? Dan krijg je een vergoeding voor de dagen die je nu niet van je vakantie hebt kunnen genieten. De premie is relatief laag; vaak 4-5 procent van de totale reissom. Des te hoger de reissom, des te hoger de premie, maar een hogere reissom betekent natuurlijk ook een groter risico. Kun je wel op reis en maak je je reis ook gewoon af, maar heb je sterke vertraging op de heenweg? Dan krijg je vaak ook nog een tegemoetkoming.

Online afsluiten

Een tijdelijke annuleringsverzekering kun je gewoon online afsluiten. Het is het makkelijkst om dit in combinatie met een reisverzekering te doen, omdat je dan maar één keer poliskosten hoeft te betalen. Bovendien heb je dan de annulerings- en reisverzekering bij één partij, waardoor je zeker weet dat ze inhoudelijk goed op elkaar afgestemd zijn. Dat voorkomt dat je dubbel betaalt of bepaalde delen juist niet afgedekt hebt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021