Excite

Sluit een tijdelijke reisverzekering af

Tijdelijke reisverzekering

Er zijn twee verschillende reisverzekeringen: de doorlopende reisverzekering en de tijdelijke reisverzekering. Bij een doorlopende betaal je per jaar en zijn al je vakanties en tripjes vergoed. Kies je voor een tijdelijke reisverzekering, dan betaal je alleen voor de vakantie waar je heen gaat. Dit is dus vooral handig wanneer je niet vaak op reis gaat. In dat geval is een tijdelijke reisverzekering goedkoper dan een doorlopende reisverzekering.

Reisverzekering bij een reis

Vaak kun je bij een reis, zoals een vliegticket of een groepsrondreis meteen ook een reisverzekering afsluiten. Dit is ook wanneer je via een reisbureau zoekt. De meeste organisaties werken samen met aanbieders van reisverzekeringen. Je kunt dus niet kiezen welke aanbieder je krijgt wanneer je via een reisorganisatie een reisverzekering afsluit.

Zelf een tijdelijke reisverzekering afsluiten

Wil je zelf de keuze hebben in een reisverzekering? Dat kan. Je kunt bij alle aanbieders van reisverzekeringen zelf een tijdelijke reisverzekering afsluiten. Denk aan Achmea, ANWB, Rabobank en ING. Vaak kan dit ook al online en je kunt precies aangeven wat je wilt verzekeren. Geef aan wanneer je op vakantie gaat en hoe lang, want je betaalt per dag een x-bedrag. Ook kun je eventuele extra zaken verzekeren, zoals extreme sporten, medische kosten of een werelddekking. Denk ook eens goed na over een annuleringsverzekering. Er kan altijd iets gebeuren waardoor je reis toch niet door kan gaan. Denk aan een sterfgeval of een ongeluk waardoor je in het ziekenhuis terecht komt. Dit kan met een tijdelijke annuleringsverzekering worden geregeld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020