Excite

Tips om te sparen met een beperkt inkomen

Veel tips om te sparen zijn vooral gericht op mensen die van hun salaris best wat kunnen kopen. Een sportschoolabonnement opzeggen of minder cadeautjes kopen is dan een logische stap. Maar wat als je al zo'n beperkt inkomen hebt, dat een sportschoolabonnement of regelmatig cadeautjes kopen helemaal niet aan de orde is? Dan kun je misschien nog wel wat met deze tips.

Verdien extra bij

Er zijn bijna altijd mogelijkheden om wat extra geld bij te verdienen. Dat is dan ook een van de beste tips om te sparen. Het zijn misschien niet altijd de leukste baantjes, maar als het wat oplevert, kan het de moeite toch waard zijn. Denk aan thuiswerk, schoonmaakwerk, een krantenwijk of telefonisch enquêtes afnemen. Dit zijn banen die vaak flexibel kunnen worden uitgevoerd en dus ook te combineren zijn met een parttime baan of het moederschap. Ook kun je geld verdienen via internet, bijvoorbeeld door mails te lezen van Moneymiljonair of Euroclix, of door je in te schrijven bij enquêtebureaus als Invotes en Flycatcher. Bij die laatste twee krijg je je beloning uitgekeerd in waardebonnen. Hieronder vallen onder meer Irischeques, die je bijvoorbeeld weer bij de drogist kunt uitgeven.

Houd een kasboek bij

Zelfs mensen met een beperkt inkomen kunnen vaak toch nog ergens op bezuinigen. Door een kasboek bij te houden krijg je meer inzicht in je uitgaven. Let vooral op uitgaven als boodschappen en kleding. Tel ook op hoeveel je overal aan uitgeeft; je kunt wel altijd kleding bij de Wibra kopen, maar als je elke week gaat, geef je per saldo nog meer uit dan je kunt missen. Door jezelf voor elke categorie een budget te geven, houd je meer over om te sparen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021