Excite

Tips voor een huis kopen in het buitenland

Een vakantiehuisje in het buitenland. Wie droomt er niet van? Veel mensen houden het bij een droom, maar er zijn ook een aantal mensen die daadwerkelijk een huis kopen in het buitenland. En waarom niet? Qua kosten valt het best mee, zeker als je voor een huis kiest dat je ook kunt verhuren. Dan betalen de hypotheek en bijkomende kosten zich vanzelf terug. Maar voor het zo ver is, zul je natuurlijk eerst een huis moeten vinden. En als je gaat voor Europa, dan zul je al snel merken dat de huizenprijzen ook daar in de afgelopen tijd flink gestegen zijn.

Een huis kopen in het buitenland kun je op verschillende manieren aanpakken. Veel Nederlanders zijn je voorgegaan en willen hun huis nu weer verkopen. Die zetten hun huis bijvoorbeeld te koop op Marktplaats. Ook zijn er makelaars die gespecialiseerd zijn in de begeleiding van het kopen van een tweede huis in het buitenland. Zij rekenen natuurlijk wel een tarief, maar kunnen dat geld ook wel weer opleveren.

Wat je goed in de gaten moet houden bij het kopen van een tweede huis in het buitenland is dat je het als investering ziet en niet als iets dat je altijd al hebt willen hebben. Als je het huis als investering blijft zien, voorkom je emotionele, overhaaste beslissingen. Bovendien is de kans dat je jezelf dan financieel klem zet een stuk kleiner. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je droom in een nachtmerrie verandert!

Afbeelding: Flickr account Fr Antunes

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021