Excite

Tips voor het sparen van geld

Er zijn verschillende redenen om te sparen. Misschien vind je het een fijn idee om wat geld achter de hand te hebben voor het geval het in de toekomst wat minder gaat? Ook kun je een bepaald doel voor ogen hebben waarvoor je in de toekomst een bepaald bedrag nodig hebt. Hieronder verschillende tips voor het sparen van (veel) geld.

Verschillende spaarrekeningen

Er zijn verschillende soorten spaarrekeningen die je kunt openen. Even makkelijk gezegd kun je kiezen uit een spaarrekening waarbij je vrij geld kunt storten en opnemen en uit een spaarrekening waarbij het geld voor langere tijd vaststaat, ook wel deposito genoemd. Bij de laatste mogelijkheid ontvang je meer rente. Wanneer je geld wilt sparen, dan kun je ervoor kiezen om van beide mogelijkheden gebruik te maken. Zo spaar je een bedrag voor de toekomst en een bedrag waar je nu gebruik van kunt maken. Op Independer.nl kun je een overzicht vinden van alle spaarrekeningen in Nederland.

Vast bedrag per maand storten

Veel mensen vinden het moeilijk om te sparen. Het komt vaak voor dat het geld aan het eind van de maand op is. Om toch iedere maand een bedrag te sparen, kun je het beste een vast bedrag per maand storten zodra je loon of andere inkomsten binnen zijn. Dit bedrag hoeft niet hoog te zijn. Al spaar je 25 euro per maand, dan bouw je toch een leuk spaarcentje op. Heb je wel een keer geld over of een financieel extraatje? Leg hiervan dan een gedeelte gelijk opzij en gebruik de rest voor bijvoorbeeld leuke dingen.

Hoogste spaarrente

Je verdient het meest aan je spaarrekening als je kiest voor de hoogste spaarrente. Er zit tussen de verschillende banken aardig wat renteverschil. Over het algemeen is dit een variabele rente. Houd dus regelmatig de actuele rente in de gaten om er zeker van te zijn dat je nog steeds de hoogste rente krijgt. Dit kan bijvoorbeeld op Spaarrente.nl. Krijg je minder en wordt het verschil heel groot? Denk er dan over na om je spaargeld ergens anders onder te brengen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021