Excite

Tweede hypotheek is geen pretje

Een tweede hypotheek krijg je wanneer je twee woningen hebt. Bijvoorbeeld als je een nieuw huis hebt gekocht, maar je oude huis niet verkocht krijgt. Het is een lastige kwestie, vooral omdat je veel extra geld moet betalen, terwijl je daar niet op zit te wachten.

Een oplossing is dus om eerst je woning te verkopen, voordat je een nieuw huis koopt. Dit bezorgd doorgaans meer zekerheid, omdat je niet constant de vraag hoeft te stellen ‘wanneer ben ik van mijn tweede hypotheek af?’. Toch is dit helaas niet altijd een oplossing, want soms vind je al eerder je droomhuis en kun je dus niet langer wachten.

Soms heb je ook twee hypotheken wanneer je een tweede huis koopt, zoals een vakantiehuis. Dit is dan doorgaans wel een bewuste keuze, waardoor je vooraf al wist dat het je extra geld gaat kosten.

Als je een tweede hypotheek nodig hebt, dan is het verstandig om de verschillende hypotheken met elkaar te vergelijken. Soms kun je iets van korting krijgen, omdat je al een hypotheek hebt. Het vergelijken is verstandig, omdat je dan weet welke hypotheekaanbieder het goedkoopste het is. Op deze manier bespaar je toch nog iets van geld. Lees tijdens het vergelijken wel altijd de voorwaarden. Immers kunnen deze enorm van elkaar verschillen. Een goedkope hypotheek kan betekenen dat de voorwaarden niet bepaald voordelig zijn.

Afbeelding: Flickr account rinzewind

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021