Excite

Uitbetaling zorgtoeslag: zo geregeld!

In Nederland betalen we veel belasting. Op verdiensten, maar ook op verschillende aankopen. Het is echter ook mogelijk om geld terug te krijgen van de Belastingdienst, bijvoorbeeld in de vorm van zorgtoeslag. De uitbetaling van zorgtoeslag is volgt nadat je deze hebt aangevraagd op vaste momenten. Zo vraag je zorgtoeslag aan.

Heb je recht op zorgtoeslag?

Niet iedereen krijgt maandelijks een uitbetaling van de zorgtoeslag; je moet er wel recht op hebben. Zorgtoeslag is een tegemoetkoming in de zorgkosten. Je hebt er recht op als je 18 jaar of ouder bent en maximaal 35.059 euro per jaar verdient als alleenstaande, of 51.691 euro per jaar als gezamenlijk inkomen hebt als je een toeslagpartner hebt. Die toeslagpartner hoeft niet per se je eigen partner te zijn; dat kan bijvoorbeeld ook een huisgenoot zijn waar je mee samen leeft. Vanaf 2013 geldt ook dat je maximaal 80.000 euro eigen vermogen mag hebben. Heb je meer spaargeld, dan krijg je geen zorgtoeslag.

Zorgtoeslag aanvragen

Als je meent recht te hebben op zorgtoeslag, dan kun je via de website van de Belastingdienst inloggen op Mijn Toeslagen. Daarvoor heb je je DigiD nodig. Je vult vervolgens een aantal vragen in over onder meer je inkomen en krijgt dan direct te zien hoeveel zorgtoeslag je per maand krijgt. Ook kun je de zorgtoeslag meteen aanvragen. Zodra je aanvraag is doorgegeven, wordt het proces in werking gezet. Je krijgt dan per post een overzicht van de te ontvangen zorgtoeslag en krijgt deze zorgtoeslag vervolgens in de laatste week van elke maand uitgekeerd.

Wijzigingen doorgeven

Als je ineens meer gaat verdienen of om een andere reden niet meer in aanmerking komt voor zorgtoeslag, dan moet je de uitbetaling van de zorgtoeslag zelf stop zetten. Dat kan via hetzelfde programma. Geef dit soort wijzigingen altijd tijdig door, dan voorkom je dat je geld terug moet betalen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021