Excite

Valentijn levert 70 miljoen euro op

Detailhandel Nederland verwacht dat Valentijn dit jaar voor 70 miljoen euro extra omzet zal zorgen. Naar verwachting staat Valentijn 2013 in het teken van persoonlijke cadeaus en zelf gekookte diners, om de liefde voor partner en vrienden te benadrukken. Vroeger werd daarentegen vaak uitgepakt met luxe diners en dure cadeaus. Aandacht schenken aan de geliefden is de Valentijnstrend van dit jaar. De reden van de verpersoonlijking van Valentijn wordt toegeschreven aan de financiële crisis. Het is niet een groot cadeau dat telt, maar het gebaar is van belang.

Valentijn voor vrienden en familie

Behalve de meer bescheiden, persoonlijke cadeaus, verwacht Detailhandel Nederland ook dat mensen meer voor vrienden en familie zullen doen rond de Valentijn. Het aanbod van veel winkeliers speelt hierop in. Niet langer staat er alleen ‘ik hou van jou’ teksten op kaarten, bloemen en gebak, maar ook uitingen van vriendschap worden steeds belangrijker. Bovendien zal het aantal mensen dat ‘iets’ doet met Valentijn naar verwachting toenemen.

Invloed uit Amerika

Een belangrijke aanleiding voor een groeiende interesse voor Valentijnsdag is de invloed vanuit Amerika en Engeland op de feestdag. In Amerika worden zelfs de meeste Valentijnskaarten verstuurd aan vrienden en familie, en niet aan geliefden. Ook wisselen veel Amerikanen cadeautjes uit met hun dierbaren.

Soorten Valentijnscadeaus

Hoewel de traditionele bos rode rozen het nog altijd goed doet, kiezen we als cadeau voor onze geliefden vaak lingerie, knuffeltjes en parfums. Als Valentijnscadeau voor vrienden en familie gaat het vaker richting verwenpakketten met wellnessartikelen en lekkernijen, of kaarten voor een leuk avondje uit. Winkeliers spelen in ieder geval in op het winkelende Valentijnspubliek. Aankomend weekend wordt op veel plaatsen extra personeel ingezet en ondernemers organiseren activiteiten rondom de romantische feestdag.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019