Excite

Vanaf 2016 iDeal-betalingen doen met QR-code

  • © Getty Images
Vanaf 2016 kunnen iDeal-betalingen in winkels ook voltooid worden door middel van een QR-code. Betaalvereniging Nederland, de iDeal-beheerder, komt halverwege 2016 met een manier die ervoor zorgt dat dit soort betalingen voortaan gedaan kunnen worden door het scannen van een QR-code.

Volgens woordvoerder Berend Jan Beugel wordt het daarmee een stuk makkelijker. Als klanten de QR-code scannen, worden ze automatisch doorgeleid naar de app van hun bank. Het grappige is dat ook collectanten en winkeliers zonder pinapparaat elektronische betalingen op deze manier aan kunnen nemen. Natuurlijk is het contactloze pinnen wel altijd sneller, maar volgens Beugel zijn er genoeg situaties waarin het betalen via een QR-code handig kan zijn.

De bedoeling van de QR-code is dat het zowel klanten als winkeliers een vertrouwd gevoel geeft. De betalingen lopen dan namelijk via de reguliere bank-app en de winkelier ziet direct dat de betaling binnen is. De QR-code kan op verschillende manieren weergegeven worden, bijvoorbeeld via een afdruk op de bon.

Het is nog niet precies duidelijk wanneer de QR-betaling uitgerold gaat worden, maar dit zal ergens medio 2016 gebeuren. Aangezien op dit moment al heel veel mensen gebruik maken van iDeal, zal dit initiatief naar verwachting ook succesvol zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021