Excite

Sparen met variabele rente van de Rabobank

Als je spaargeld bij een bank wilt bewaren, dan krijg je daarvoor rente. Die rente is onder te verdelen in twee soorten: variabele rente en vaste rente. De vaste rente krijg je meestal op een deposito, waarbij je geld voor langere tijd vast staat. Als dat niets voor je is, dan is het interessanter om te weten hoe het staat met de variabele rente bij de Rabobank. Die rente krijg je namelijk op een rekening waarover je op elk moment vrij kunt beschikken.

Internetsparen

De variabele rente bij de Rabobank is afhankelijk van de markt en kan in principe op elk moment veranderen. Toch blijft het rentepercentage meestal wel een half jaar of een heel jaar staan. Je krijgt via je bankafschrift vaak te zien hoe de rente staat. Een mooie manier om gebruik te maken van de variabele rente bij de Rabobank, is door te aan Internetsparen. Internetsparen is mogelijk tot een saldo van vijf miljoen euro. Meer mag ook, maar dan krijg je over het bedrag boven de vijf miljoen slechts één procent rente. Dan kun je dat beter elders plaatsen. De rentepercentages voor Internetsparen lopen op van 2,00 procent tot 2,30 procent, afhankelijk van je saldo.

VermogenSparen

Heb je best een flinke spaarpot? Dan is de variabele rente bij de Rabobank VermogenSparen rekening misschien iets voor je. Deze ligt op het moment op 2,6 procent. Gebruik deze rekening alleen voor het stallen van bedragen onder de tien miljoen euro. Voor alles boven de tien miljoen krijg je namelijk geen rente.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021