Excite

Vergelijk autoverzekeringen en vind de goedkoopste

Je bent verplicht om je auto te verzekeren. Als je onverhoopt toch bij een ongeluk betrokken raakt, dan wordt de schade gewoon door je verzekering vergoed. Zo kom je zelf niet voor vervelende verrassingen te staan.

Een verzekeraar baseert de premie van je autoverzekering op verschillende factoren. Zo ligt het onder andere aan je leeftijd, het aantal schadevrije jaren en de leeftijd van je auto hoeveel je per maand voor je autoverzekering moet betalen. Ook telt het mee waar je woont. In een stad moet je soms meer betalen dan in een dorp. Het is dan erg handig om op internet je autoverzekering te vergelijken.

Er zijn meerdere vergelijkingssites, maar een van de bekendere is Independer.nl. Je kunt daar niet alleen vergelijken, er staat ook informatie over de verschillende verzekeringen, WA, beperkt casco en volledig casco. Ook over de aanvullende verzekeringen kun je op de website van Independer informatie vinden.

Als je gaat vergelijken, heb je verschillende gegevens nodig. Zo moet je het kenteken van je auto invullen, je postcode, geboortedatum en het aantal schadevrije jaren. Je schadevrije jaren kunnen je veel korting opleveren, dus het is verstandig om dat even op te zoeken als je het niet precies weet. Ook wordt er meestal gevraagd naar het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Als je een auto op het oog hebt, kun je ook alvast autoverzekeringen vergelijken zonder kenteken. Dan vul je gewoon het merk en type van de auto in. De verschillende verzekeringen komen bij Independer op een rij te staan, zodat je makkelijk kunt zien bij welke verzekeraar je het goedkoopst uit bent.

Afbeelding: Flickr, Les Chatfield

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021