Excite

Vergelijk hypotheektarieven voor het beste aanbod

Ben jij allang blij dat je een hypotheek kunt krijgen en kijk je eigenlijk helemaal niet zo erg naar rentetarieven? Dat is niet heel handig, want een hypotheek is een lening die je voor zo'n dertig jaar aangaat en het leenbedrag is aanzienlijk. Een tiende procent rente kan al heel veel verschil maken en aangezien de kosten maandelijks terug komen, is het helemaal niet gek om juist hier ook voor de laagste rente te gaan. Dan heb je daar elke maand profijt van, gedurende die dertig jaar.

Hypotheken vergelijken

Een vergelijk tussen hypotheektarieven maken is op zich niet eens zo moeilijk. Je hoeft geen ingewikkelde sommen te maken of dertig afspraken te plannen. Via een website als Independer.nl kun je verschillende hypotheektarieven op een objectieve manier met elkaar vergelijken. Gewoon een kwestie van invullen van wat basisgegevens, zoals je inkomen, eventueel het inkomen van je partner en - als je dat al weet - de leensom. Houd hierin niet alleen rekening met de aankoopsom van het huis, maar ook kosten koper. Voor huizen onder de 300.000 is dit vaak grofweg 10%, voor huizen boven de 300.000 is dit in verhouding iets minder, namelijk zo'n 8%.

Direct afsluiten of afspraak maken

Als je eenmaal een passend aanbod hebt gevonden, dan kun je de hypotheek direct afsluiten. Verstandiger is het om eerst een afspraak te maken. De kans dat je hypotheek dan wordt toegewezen, is een stuk groter. Het is namelijk niet zoals met een lening, dat een paar papiertjes voldoende zijn om aan te tonen dat je draagkrachtig genoeg bent. De bank leent je een groot bedrag uit en wil je daarvoor toch écht eerst even spreken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021