Excite

Vergelijk rijscholen voordat je met lessen begint

Ben je net achttien geworden, of is het gewoon tijd om je rijbewijs eens te gaan halen? Dan begin je met rijlessen bij een autorijschool. Je kunt kiezen voor lessen bij een groot (landelijk) opleidingsbedrijf, of voor een kleinere school.

Het voordeel van een grote rijschool is dat je kunt wisselen van instructeur als het niet klikt tussen jullie. Het grootste pluspunt van een opleiding bij een kleiner bedrijf is dat je veel persoonlijke aandacht krijgt. Vaak heeft de instructeur meer tijd voor je, om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen. Bepaal zelf wat voor jou het belangrijkste is.

Meestal volg je zowel bij een kleine als een grotere rijopleiding eerst een proefles. Veel rijscholen bieden die vrijblijvend of met korting aan. Op basis van de proefles wordt bepaald hoeveel rijlessen je nodig hebt, voordat je op kunt voor het examen. Er wordt je een pakket aangeboden met het aantal benodigde lessen. Meestal zitten ook de examens in dat pakket

.

Bij veel eenmansbedrijven moet je meer lessen volgen dan bij een grote rijschool. Dit komt doordat een klein bedrijf minder klanten heeft, en dus per klant meer moet verdienen. Je rijbewijs is een investering voor het leven, maar je wilt er natuurlijk niet teveel voor betalen. Vergelijk daarom verschillende rijscholen op prijs en kwaliteit voordat je begint aan een proefles.

Kijk bijvoorbeeld naar het slagingspercentage, en informeer bij vrienden en kennissen naar hun ervaringen met goede en minder goede rijscholen. Als je nog student bent, ga dan ook op zoek naar rijscholen die een speciale studentenkorting aanbieden.

Afbeelding: Flickr, user mystic_mabel

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020