Excite

Hoe begin je met vergelijken van een zorgverzekering?

Kosten

Een zorgverzekering kan erg duur zijn. Er zijn namelijk verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Zo heb je een basispakket, maar je kunt ook nog een aanvullende verzekering kiezen. En dan heb je bij je zorgverzekering ook nog een eigen risico. Dat houdt in dat je sommige medicatie tot een bepaald bedrag zelf moet betalen. Gebruik je geen medicijnen en kom je niet vaak bij een specialist? Dan kun je kiezen voor een hoog eigen risico, dan is je verzekering ook wat goedkoper.

Vergelijken

Als je begint met het vergelijken van een zorgverzekering, is het belangrijk om goed naar het basispakket en de aanvullende verzekering te kijken, omdat dit veel kan schelen bij de verschillende verzekeraars. Zo zit de pil officieel niet meer in het basispakket, maar er zijn zorgverzekeraars, zoals CZ Direct,die het gebruik van de anticonceptiepil toch vergoeden. Natuurlijk kun je zelf bij verzekeraars de voorwaarden en prijzen van een zorgverzekering opvragen en vergelijken, maar je kunt dit ook laten doen op internet.

Independer

Een van de bekendste sites waar je je zorgverzekering kunt vergelijken is de website Independer.nl. Wanneer je daar je geboortedatum en postcode invoert, kom je op een pagina waar je uit verschillende dekkingen kunt kiezen. Dit kun je ook zelf wijzigen. Zijn je ogen bijvoorbeeld goed? Dan kun je kiezen voor de basisdekking, je krijgt dan geen vergoeding voor een bril of contactlenzen. Op deze manier kun je goed uitkiezen welke dingen er voor jou gedekt moeten worden door je zorgverzekering. Je krijgt zo een overzicht van de zorgverzekeraars die verzekeringen hebben die aan jouw wensen voldoet. Ook zie je meteen bij welke verzekeraar je het goedkoopst uit bent. Via de website kun je niet de volledige voorwaarden zien, maar daarvoor kun je altijd op de website van de betreffende verzekeraar kijken. Dan weet je zeker dat je en zorgverzekering hebt die bij je past.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021