Excite

Tips voor het vergelijken van zorgverzekeringen

Een zorgverzekering is in Nederland verplicht. Je hoeft niet per se bij een bepaalde verzekeraar te zitten, de keuze daarin is vrij. Omdat de kosten per verzekeraar nogal verschillen, kan het vergelijken van zorgverzekeringen een heel goed idee zijn. Jij wilt toch ook optimaal verzekerd zijn tegen een zo laag mogelijke prijs? Met deze tips kom je er wel!

Gebruik vergelijkingssites

Voor het vergelijken van zorgverzekeringen hoef je niet zelf alles uit te vinden. Je kunt gewoon gebruik maken van een van de vele onafhankelijke vergelijkingssites. Een goede optie is bijvoorbeeld KiesBeter.nl. Daar hoef je alleen je leeftijd en je woonplaats in te vullen en krijg je direct een overzicht van verzekeringen die je de beste dekking bieden óf verzekeringen die het basispakket het goedkoopst aanbieden. Je krijgt niet alleen de naam van de verzekeraar in beeld, maar ook de maandpremie, het type polis en de beoordeling die aan deze verzekering gegeven wordt. Zo zie je dat de goedkoopste verzekering nog vrij hoog scoort, terwijl duurdere verzekeringen niet altijd de maximale score behalen.

Vergelijk de inhoud

Een naam van een zorgverzekering zegt natuurlijk niets. Als je het vergelijken van zorgverzekeringen goed aan wilt pakken, dan moet je de verzekeringen ook inhoudelijk met elkaar vergelijken. Omdat dit best een karweitje kan zijn, is het handig om eerst maximaal drie verzekeraars uit te kiezen die je met elkaar wilt vergelijken. Noteer vervolgens wat voor jou de belangrijkste punten zijn en vergelijk de verschillende verzekeringen op die punten. Zo kom je altijd tot de juiste keuze!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021