Excite

Zo maak je een vergelijking van spaarrekeningen

Vind jij het ook prettig om altijd wat geld achter de hand te hebben? Dan is het niet alleen een kwestie van goed geld verdienen, maar ook goed geld bewaren. En dat betekent natuurlijk gebruik maken van een spaarrekening die een gezonde rente biedt. Hoe je erachter komt welke spaarrekening voor jou het beste is? Door een vergelijking van spaarrekeningen te maken.

Vergelijk veel banken in één keer

Een vergelijking van spaarrekeningen begint op een website als Independer.nl. Daar kun je de mogelijkheden van heel veel banken in één klik naast elkaar zetten. In de lijst die je dan te zien krijgt, staan heel vaak ook banken waar je zelf misschien niet aan gedacht had, waardoor je toch meer keuze blijkt te hebben dan in de eerste instantie leek.

Let op de voorwaarden

Een goede vergelijking is natuurlijk ook een vergelijking op voorwaarden. Je moet in het bijzonder letten op: kosten van de spaarrekening, of je ook een betaalrekening bij die bank moet hebben, valt de rekening onder het depositogarantiestelsel van Nederland en moet je geld voor een bepaalde tijd vastzetten. Over het algemeen zijn spaarrekeningen gratis, dus tenzij het echt niet anders kan, kun je er beter niet voor betalen. Dat is zonde van je geld.

Online openen

Als je een bankrekening hebt gevonden die aansluit bij wat je zoekt, dan kun je die in de meeste gevallen via internet openen. Je krijgt dan wat informatie thuisgestuurd en moet in de meeste gevallen nog een kopie van je legitimatie opsturen. Binnen een week of twee kun je aan de slag met je nieuwe spaarrekening.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021