Excite

Tips voor het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen

Onder het afsluiten van een basis zorgverzekering kun je in Nederland niet uit: ons systeem is gebaseerd op solidariteit. Dat betekent dat iedereen een premie betaalt. Het potje dat op die manier wordt aangelegd, wordt gebruikt voor de mensen die het nodig hebben. Als je zelf dus hulp nodig hebt, kun je hier een beroep op doen. Heb je nooit hulp nodig, dan moet je wel meebetalen. Omdat er nogal veel verschillende aanbieders zijn, is het slim om verschillende zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo kun je maandelijks nog best wat besparen.

Wat is de premie?

Het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen begint op een vergelijkingssite als Independer.nl. Deze onafhankelijke site geeft een overzicht van alle mogelijkheden die in Nederland beschikbaar zijn. Je krijgt een overzicht van de voor jou best passende verzekeringen door een aantal gegevens in te voeren. Denk aan:

  • Geboortedatum
  • Eventuele gegevens van gezinsleden
  • Gewenste dekking (basis, beperkte aanvulling of uitgebreide aanvulling)

Klik vervolgens op 'Zoeken' en je krijgt een top drie van beste mogelijkheden voor jou.

Minder betalen

De top drie die je in de vorige stap verkregen hebt, is natuurlijk nog niet het eindstation. In die premies wordt namelijk geen rekening gehouden met korting vanwege een eigen risico. Wil je bijvoorbeeld het maximale eigen risico, dan kan dit je per maand zo 20 euro schelen. Ook kun je korting krijgen als je een verzekering via je werkgever afsluit. Let hierbij wel altijd op de uiteindelijke prijs die je betaalt; Independer.nl geeft vaak ook korting en die kan even goed oplopen tot zeker 10% per maand. Dan kan het prettiger zijn om niet collectief (via je werkgever) verzekerd te zijn, maar je verzekering in eigen beheer te houden, zodat je ook makkelijk kunt overstappen als dat je goed uitkomt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021