Excite

Verzeker je eigendommen met een inboedelverzekering

De overheid stelt de inboedelverzekering niet verplicht, maar er zijn wel hypotheekverstrekkers die het verplichten. Daarnaast is een inboedelverzekering, ook wel een woonhuisverzekering genoemd, wel erg handig. Bij brand of inbraak zijn de spullen in je huis dan voor nieuwwaarde of dagwaarde verzekerd.

Niet elke inboedelverzekering is hetzelfde. Zo geldt de verzekering doorgaans alleen in huis, maar er zijn ook verzekeringen die als extra aanbieden dat je eigendommen ook buitenshuis verzekerd zijn tegen bijvoorbeeld diefstal. Op internet zijn er verschillende vergelijkingssites waarbij je de verschillende inboedelverzekering kunt vergelijken. Je ziet dan niet alleen het prijsverschil, maar ook zie je of er ook verschil zit in de dekking.

De dekking van de inboedelverzekering geldt in ieder geval altijd voor alle roerende zaken. Dat klinkt ingewikkeld, maar daarbij kun je makkelijk de regel aanhouden dat het zaken betreft die verhuisbaar zijn. Verder vallen huisdieren zoals katten en honden vaak onder een inboedelverzekering, evenals fietsen, bromfietsen, aanhangers en boten.

Het is soms lastig om de waarde te schatten van je spullen. Maar je kunt je inboedel laten taxeren, zodat er duidelijk vastgesteld kan worden voor welke waarde de inboedel wordt verzekerd. Dat kan ook door een inboedelwaardemeter in te vullen. Tevens is het handig om foto’s te maken van belangrijke spullen, omdat het na bijvoorbeeld een brand soms lastig te herinneren is welke spullen er vergoed moeten worden.

Afbeelding: Flickr, Michael Gallacher

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020