Excite

Verzekering voor de auto berekenen doe je zo!

De prijs van je autoverzekering hangt van vele factoren af. De verzekering van je auto berekenen doe je bij voorkeur op de verschillende gespecialiseerde websites. Check dus sites als verzekeringssite.nl of independer.nl om premies te vergelijken. Je spaart er gegarandeerd geld mee uit!

Nieuwe of tweedehands wagen?

Wanneer je de verzekering van je auto wilt berekenen, is er uiteraard een verschil tussen een nieuwe of een tweedehandswagen. Voor een nieuwe wagen zal de verzekeringspremie heel wat hoger liggen dan bij een tweedehandswagen. Verder zal je ook een hogere premie mogen ophoesten voor een dure, luxe auto dan voor een bescheiden stadswagentje. Voor nieuwe wagens wordt de cataloguswaarde in aanmerking genomen, bij tweedehandswagens de waarde op de tweedehandsmarkt.

Jaarlijks afgelegde kilometers

Chauffeurs die in de grootstad wonen, zullen een een hogere verzekeringspremie mogen ophoesten dan iemand van het platteland. Verzekeraars willen hun risico's begrijpelijk zoveel mogelijk beperken. Hoe groter het aantal kilometers die we jaarlijks afleggen, hoe hoger de verzekeringspremie. Er zijn online heel wat verzekeraars te vinden die een korting op hun verzekeringspremie toekennen wanneer je jaarlijks minder dan vijftienduizend kilometer aflegt. Tot slot is de verzekeringspremie ook afhankelijk van het vermogen van je wagen.

Veiligste chauffeurs betalen minder

De leeftijd van de bestuurder speelt een doorslaggevende rol bij de premieberekening. Jonge chauffeurs met weinig of geen rijervaring betalen de hoogste premies. Zestigplussers zijn voor verzekeraars de veiligste chauffeurs en betalen doorgaans de laagste premie. Hoe veilig je rijdt, wordt weergegeven door het bonus- malussysteem, dat jaarlijks wordt aangepast. Normaliter start je met een bonus- malus graad tussen 11 en 16. De veiligste automobilisten zitten in graad nul, de grootste brokkenmakers in graad 32.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021