Excite

Verzekering voor rechtsbijstand

Verzekering voor rechtsbijstand

Veel mensen staan er niet bij stil, maar een rechtsbijstandsverzekering is eigenlijk een net zo onmisbare verzekering als een zorgverzekering of een autoverzekering. Wanneer je je niet verzekert tegen de kosten van rechtsbijstand, kan je namelijk flink in de financiële problemen komen wanneer je toch rechtshulp nodig hebt.

Wat is een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandsverzekering is een overeenkomst die je afsluit met een verzekeringsmaatschappij zodat je, indien nodig, beroep kunt doen op bijstand in het rechtsverkeer. Wanneer je een juridisch probleem hebt waar je zelf niet uitkomt, word je als het ware bijgestaan door een jurist of advocaat. Deze mensen zijn gespecialiseerd in juridische geschillen en zijn dus precies op de hoogte van jouw rechten en plichten.

Een verzekering voor rechtsbijstand kan je op diverse momenten van pas komen. Bijvoorbeeld wanneer je huurbaas je na het verlaten van het huurpand weigert de borgsom terug te betalen. Of wanneer je in de auto aangereden bent door een andere auto waardoor schade ontstaan is aan je bumper en de tegenpartij wel erg lang op zich laat wachten met het uitbetalen van de schadevergoeding. Een rechtsbijstandsverzekering kan ook handig zijn bij geschillen met de gemeente over bijvoorbeeld een bouwvergunning. Met een rechtsbijstandverzekering verzeker je jezelf van juridische bijstand wanneer je dit nodig hebt.

Rechtsbijstandsverzekering afsluiten

Er zijn diverse verzekeringsmaatschappijen die rechtsbijstandverzekeringen aanbieden. Ze verschillen onderling in de dekkingen die ze bieden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor rechtsbijstand in geval van verkeersgeschillen of voor strafrechtsbijstand. De hoogte van de premie verschilt per verzekeringsmaatschappij. Vanaf 12,92 euro heb je bijvoorbeeld als alleenstaande bij Ohra reeds een rechtsbijstandsverzekering voor consument, wonen, inkomen en verkeer. Bij Interpolis betaal je 14,45 euro per maand voor een zelfde pakket. Het is raadzaam verschillende rechtsbijstandverzekeringen met elkaar te vergelijken, zodat je diegene vindt die het beste bij je past.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020