Excite

Verzekering opzeggen? Lees dan goed je verzekeringspolis

Het is een goed gevoel als je voor alle risico's bent verzekerd. Het is immers vervelend als je voor grote uitgaven komt te staan in het geval van een ongeluk. Maar soms verandert je situatie en heb je een bepaalde verzekeringspolis niet meer nodig. Lees hier waar je onder andere aan moet denken als je deze wilt beëindigen.

Een verzekeringspolis stopzetten kan dat zomaar?

Afhankelijk van wat er in een verzekeringspolis staat, kun je een verzekering direct of na een bepaalde termijn stopzetten. Ook kan het zijn dat je je verzekering pas kunt beëindigen na een bepaalde verandering in je levenssituatie. Maar dit kan ook in je voordeel werken. Bij bijvoorbeeld vertrek naar het buitenland zijn er verzekeringen die je ondanks een opzegtermijn stop kunt zetten op de datum van vertrek. Dit omdat je voor dat bepaalde risico door de desbetreffende verzekeringsmaatschappij niet meer verzekerbaar bent in het buitenland. Wat geldt voor jouw verzekering kun je altijd nalezen in de verzekeringspolis.

Blijf verzekerd

Voordat je je verzekering opzegt, is het belangrijk dat je - indien nodig - een vervangende verzekering hebt geregeld. Zodat je geen ongedekte periode hebt. Het zal maar net gebeuren dat je in die tijd een ongeval krijgt, ziek wordt of gewoon net die dure vaas van iemand anders per ongeluk omgooit.

Let op de voorwaarden

Ga je je verzekering eenmaal opzeggen, zorg dat je aan de eventuele opzegtermijn en voorwaarden in de verzekeringspolis voldoet. Soms moet je een opzegbrief aangetekend versturen. Ook kan het zijn dat je nog extra bewijsstukken c.q. formulieren bij moet voegen. Veel informatie over verzekeringen en ook het beëindigen van de verzekeringspolis vind je op verzekeringssite.nl. En heel handig: je kunt hier ook opzegbrieven downloaden.

Vraag deskundig advies

Als je een verzekering wilt opzeggen kun je daarover veel informatie vinden op internet. Toch is het handig en raadzaam om eens een verzekeringsadviseur om advies te vragen. Die kan behalve naar de desbetreffende verzekeringspolis ook meteen naar je hele verzekeringspakket kijken. Misschien ben je wel onderverzekerd? Of anders dubbel verzekerd en kun je wellicht extra geld besparen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021