Excite

Vindersloon: 10.000 euro

Wat is eerlijkheid waard? Nou, 10.000 euro dus. Een 33-jarige Vlaming vond tijdens een verbouwing van zijn nieuwe pand een vergeten kluis. Daar bleek het lieve sommetje van 300.000 euro in te zitten. De goudeerlijke Belg besloot het geld niet te houden maar aan te geven bij de politie.

De politie heeft het geld zo lang in bewaring gehouden, en nu is de rechtmatige eigenaar gevonden. Het gebouw dat de man had gekocht is een voormalig bankgebouw en behoorde toe aan Dexia. Maandag startte de bank een intern onderzoek naar de herkomst van de 300.000 euro.

En nu is de eigenaar gevonden. Volgens Dexia werd het geld door waardetransporteur Brink’s Belgium geleverd in de winter van 2001/2002. Omdat er geen leveringsbon bij zat is de som niet opgenomen in de boekhouding van de bank. Dit verklaart hoe het geld zomaar vergeten kon worden. De rechtmatige eigenaar is dus Brink’s Belgium.

Het is nu aan Brink’s om het geld te komen ophalen bij Dexia. Het transportbedrijf bevindt zich in financiële moeilijkheden en zou een vindersloon mogelijk niet kunnen ophoesten. Gelukkig voor de eerlijke Vlaming heeft Dexia alvast 10.000 euro klaargelegd. Of de man het geld gaat gebruiken om de rest van het gebouw uit te kammen is niet bekend.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Michael Styne

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021