Excite

Voordelen van internetsparen

Een paar jaar geleden was het nog helemaal nieuw, maar tegenwoordig niet meer weg te denken: internetsparen. Internetsparen heeft tal van voordelen. Het is lekker snel, je krijgt vaak wat meer rente en je kunt op elk moment je saldo checken. Eigenlijk hoef je bijna nooit meer naar de bank, hooguit om contant geld te storten!

Een internetspaarrekening kun je vaak openen via internet. Het enige dat je nodig hebt zijn je persoonlijke gegevens en legitimatie. Vaak is het invullen van een nummer voldoende. Je krijgt dan na verloop van tijd de formulieren thuis. Als je die invult of je rekening bevestigt volgens de voorschriften, dan kan je rekening binnen een paar dagen geopend zijn.

Het belangrijkste voordeel van internetsparen is het gemak waarmee je rekeningen opent. Zo kun je gemakkelijk meerdere rekeningen bij meerdere banken openen, zodat je je spaargeld steeds op de rekening houdt met de meeste rente. Denk er wel aan dat je steeds een paar dagen rente mist bij het overboeken. Het heeft dus weinig zin om steeds maar achter elkaar je geld over te blijven boeken, zeker als de renteverschillen maar minimaal zijn.

Heb je geld nog van je internetspaarrekening? Boek het dan op tijd over naar je tegenrekening. Mocht je wel een pasje hebben van je internetspaarrekening, dan is dat natuurlijk de snelste manier.

Afbeelding: Flickr account alancleaver_2000

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020