Excite

Voordelige caravanverzekering

Heerlijk, met de caravan erop uit. Maar als je helemaal met een gerust hart met je caravan op vakantie wilt, doe je er goed aan je caravan te verzekeren. Diefstal, brand of een auto-ongeluk, het kan iedereen overkomen. En dan is het wel zo fijn als je caravan goed verzekerd is.

Een caravanverzekering kun je zo uitgebreid maken als jezelf wilt. Je kunt kiezen voor een standaarddekking of voor een uitgebreide dekking. Let op, bij elke aanbieder zullen de voorwaarden en premies van deze verzekeringen weer verschillen. Zo zal bij de ene aanbieder iets wel in het basispakket zitten, en bij de ander niet.

Daarom doe je er goed aan de verschillende premies, dekkingen en voorwaarden van de verschillende aanbieders van caravanverzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Bij de meeste aanbieders kun je gratis en vrijblijvend online je premie voor een caravanverzekering berekenen. Het enige wat je hiervoor moet doen is een aantal gegevens invullen als soort caravan, bouwjaar, nieuwwaarde, enzovoorts.

Caravanverzekeringen met elkaar vergelijken kan op verschillende websites. Een paar zijn: verzekervoordelig.nl, vergelijk.nl en geencentteveel.nl. Aanbieders van caravanverzekeringen zijn onder andere: ANWB, Univé, Hema en Interpolis. Je kunt er ook voor kiezen om je caravanverzekering onder te brengen bij dezelfde verzekeraar van bijvoorbeeld je auto. Zo houdt je alles wat overzichtelijker en kun je wellicht een premiekorting afdingen. Bij de ANWB kregen ANWB-leden korting op hun caravanverzekering.

Als je trouwens een stacaravan hebt, dan sluit je geen caravanverzekering af, maar een speciale stacaravanverzekering. Je voortent en inboedel van je caravan kun je samen met je caravan verzekeren.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Einir Pritchard

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021