Excite

Voorwaarden reisverzekering: waar let je op?

Een reisverzekering sluit je niet af omdat het moet, maar omdat je goed verzekerd op reis wilt gaan, zodat je geen probleem krijgt als je koffer gestolen wordt of je per ongeluk je camera kapot laat vallen. Daarom kijk je niet alleen naar de prijs, maar vooral ook naar de voorwaarden van een reisverzekering.

De diverse mogelijkheden

Voor je toekomt aan de voorwaarden van een reisverzekering, is het eerst belangrijk te weten dat er verschillende soorten zijn.

Grofweg worden reisverzekeringen onderverdeeld in twee soorten: de kort- en de doorlopende reisverzekering. Wie minder dan drie weken per jaar op vakantie gaat, heeft voldoende aan de kortlopende reisverzekering. In alle andere gevallen kan een doorlopende reisverzekering handig zijn.

Daarnaast wordt onderscheid gemaakt tussen Europa en Wereld. Als je in Europa op reis gaat, kun je gebruik maken van de goedkopere Europadekking. Die is standaard. Ga je buiten Europa op reis, dan moet je een extra module met werelddekking afsluiten.

Ga je op wintersport? Dan kan het lonen om ook daar een speciale module voor af te sluiten, dan zijn onder meer de kosten van een gipsvlucht gedekt.

De voorwaarden van een reisverzekering

Als je eenmaal weet wat je wilt, kun je de voorwaarden gaan vergelijken. Belangrijk daarin is de dekking. De ene dekking is de andere niet. Vergelijk bedragen met elkaar en betrek dit op jouw situatie. Natuurlijk is maximale dekking prettig, maar dat is ook duur. Als je weinig dure spullen hebt, kun je misschien ook volstaan met een iets minder royale dekking, waar nog steeds al jouw spullen onder vallen.

Het afsluiten en opzeggen van de reisverzekering

In de voorwaarden van een reisverzekering lees je ook meer over het afsluiten en opzeggen van een reisverzekering. Lees ook deze informatie goed door, zeker als je een doorlopende reisverzekering af wilt sluiten. Laat je ook informeren over extra kosten, zoals assurantiebelasting en poliskosten, en kijk of je een kortlopende verzekering eventueel uit kunt breiden, als je toch langer wegblijft dan gepland.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020