Excite

Geld verdienen met de waarde van goud

In financieel onzekere tijden kun je als belegger of verkoper altijd rekenen op één ding: de waarde van goud. Deze grondstof is namelijk relatief waardevast en de waarde stijgt zelfs licht. Goud is daarom een veilige plek om te investeren. Ook voor een financieel extraatje kun je tegenwoordig steeds gemakkelijker goud in- en verkopen.

De prijs van goud

Opvallend aan de waarde van goud is dat goud eigenlijk nooit heel veel in waarde verminderd. Dat komt omdat goud al jaren een schaars goed is. Gewoon gedrukt geld fluctueert in waarde, omdat het onderhevig is aan inflatie of prijsstijgingen. Dat geldt niet voor goud. Jarenlang is de prijs van goud min of meer stabiel. De afgelopen jaren stijgt de waarde van goud zelfs onder invloed van de economische malaise. In zowel 2010 en 2011 werden er records gebroken in het bedrag dat men bereid was te betalen voor aandelen in goud.

Goud als betaalmiddel

Omdat ons geld steeds minder waardevast is geworden door de recentelijke economische crisis, kun je goud in sommige gevallen gebruiken als betaalmiddel. Dat gebeurt natuurlijk al duizenden jaren, maar sinds kort is er een opleving in online betalingen met virtuele bezittingen van goud. Voorbeelden van deze virtuele betaalmiddelen van goud zijn E-gold en Goldmoney.

Goud inwisselen

Door de waarvastheid van goud zijn er veel bedrijfjes opgericht die goud inkopen van particulieren die graag een extra zakcentje willen verdienen. Het gaat dan vaak om oude sieraden, servies of erfstukken. Afhankelijk van het aantal karaat en het aantal gram krijg je een vast bedrag voor je goud terug.

Online goud verkopen

Als je geld wilt verdienen met de verkoop van oud goud, dan kun je dit regelen bij een goudinkoopbedrijf. Houd er rekening mee dat deze bedrijfjes zelf ook aanzienlijk winst maken. Je zult dus niet de exacte waarde van het goud uitbetaald krijgen. Online goud verkopen kan bijvoorbeeld via postalgold.nl. Deze website laat je het goud opsturen en zij taxeren het op hun kantoor. Het geld wordt dan overgemaakt naar je rekening.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019