Excite

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Met een reisverzekering ben je gedekt tegen onverwachte kosten op reis, zoals schade, verlies of diefstal en vaak ziektekosten. Hoewel je natuurlijk niet bij voorbaat uitgaat van een ongeval tijdens de vakantie, kan het een hoop geld en tijd schelen om goed gedekt op reis te gaan. Bekijk daarom voor de reis goed waarom je een reisverzekering wilt en welke kosten de verzekering op reis moet dekken.

Waarom een reisverzekering?

Wanneer je op vakantie bent loop je andere risico's dan wanneer je thuis bent. Je hebt kans op andere vormen van letsel, omdat je bijvoorbeeld meer buiten bent. Ook de kans op diefstal en schade is groter, omdat je veel buiten bent en vaak kostbare spullen bij je draagt. De kans op een ziekte is ook vaak groter, denk aan voedselvergiftiging of infectieziekten.

Natuurlijk zijn de kosten en risico's anders in verschillende landen. Kamperen in België is immers een ander soort vakantie als een motortocht door Zuid-Amerika. Dit zijn allemaal redenen waarom een reisverzekering afsluiten geen slecht idee is. Je kunt de dekking van je reisverzekering vaak aanpassen aan je eigen vakantieplannen.

Reisverzekering dekking

Omdat er verschillende manieren van vakantie vieren zijn, is het belangrijk om goed te bedenken wat je wilt verzekeren. Hiermee kun je namelijk geld besparen. De belangrijkste overwegingen zijn:

  • Bagagedekking
  • Dekking van medische kosten
  • Hulpverlening alarmcentrale en SOS kosten
  • Kosten van terugkeer naar Nederland

De voorwaarden van de verzekering bepalen wat het maximale bedrag is dat de reisverzekering uitkeert, bijvoorbeeld een vergoeding op elektronica en ziektekosten. Bij vergoedingen voor terugkeer naar Nederland kun je denken aan de jaarlijkse gipsvluchten in de wintersportperiode. Je kunt ervoor kiezen om je hiervoor niet te verzekeren, maar dat kan een hoop regelwerk veroorzaken.

Reisverzekering kosten

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is een reisverzekering helemaal niet duur. Het zal je maximaal anderhalve euro per dag kosten. Een klein bedrag dat niet opweegt tegen de kosten die je moet maken als het niet verzekerd bent en een ongeval zich onverhoopt voordoet. Er is dus eigenlijk geen reden waarom je geen reisverzekering zou afsluiten. Zo kun je echt onbezorgd op vakantie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020