Excite

Warren Buffet ziet winst weer stijgen

  • © Getty Images
Megainvesteerder Warren Buffet ziet zijn winst weer stijgen. In het afgelopen jaar verdiende hij met zijn investeringsmaatschappij weer net wat meer dan het jaar ervoor. Dit keer wist hij 19,8 miljard dollar te verdienen. Een jaar eerder bleef de teller nog steken op 19,4 miljard dollar. Warren Buffet is één van de meest bekende beleggers ter wereld. De Amerikaan wist een fortuin te vergaren door slim te beleggen.

Volgens Berkshire Hathaway kwam de winst van de investeringsmaatschappij van Buffet in 2014 dus uit op 19,8 miljard dollar. Via Berkshire Hathaway wordt onder meer belegd in huizenmakers, chemieconcerns en verzekeraars. Daarnaast kocht de maatschappij onlangs een Duitse fabrikant van motorkleding op. Dit was direct één van de eerste Europese beleggingen die de Amerikaan deed. Normaal gesproken richt hij zich toch vooral op investeringen in het eigen land.

Opvallend genoeg daalde de winst in het vierde kwartaal van 2014 wel aanzienlijk ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. In de laatste drie maanden van 2014 werd een nettowinst van 4,16 miljard dollar gerealiseerd. In de laatste drie maanden van 2013 was dat nog 4,9 miljard dollar. Als het laatste kwartaal van 2014 net zo goed gepresteerd had als het laatste kwartaal van 2013, dan waren de resultaten dus nog rooskleuriger uitgepakt.

Hoewel het dus nog erg goed gaat met de investeringsmaatschappij van Warren Buffet, kijkt de 84-jarige belegger toch ook uit naar mogelijkheden om het stokje over te geven. Die lijkt hij nu gevonden te hebben. Buffet geeft zelfs aan dat die persoon op bepaalde vlakken misschien nog wel beter in het vak is dan hij zelf. Om wie het precies gaat is nog niet helemaal duidelijk.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021