Excite

Wat is de rente naar verwachting voor 2011?

De rente verwachting voor 2011 zien er in ieder geval positiever uit dan vorig jaar. Vorig jaar waren zowel Nederland als andere Europese landen nog stevig getroffen door de crisis, wat betekende dat de kosten veelal hoog waren en de rentes laag. Rentes op leningen stegen daarentegen weer tot ongekende hoogtes. Vooral voor spaarrentes was dit jaar een dieptepunt, zeker in vergelijking met de rentepercentages van 2009, die toen meer dan eens boven de vijf procent uitkwamen.

Spaarrente omhoog

Als we de rente verwachting voor 2011 bekijken, zien we dat de spaarrentes iets omhoog gaan. Niet veel, maar bij de meeste banken zullen deze rentes weer goed boven de twee procent uitkomen. Denk eraan dat de gevestigde banken een stijging vaak minder snel doorberekenen aan de klant. Het openen van een (extra) rekening bij een bank als Moneyou, die alleen online werkt, kan dan zinvol zijn. Let er wel op dat de bank waar je een extra rekening opent ook aangesloten is bij het depositogarantiestelsel om te voorkomen dat jij ook te maken krijgt met spaargeld dat in het niets verdwijnt.

Hypotheekrente stijgt

Helaas voor veel woningbezitters is de hypotheek rente verwachting voor 2011 wat minder gunstig; naar verwachting zal dat rentetarief ook wat stijgen. In de afgelopen maanden is de rente op de kapitaalmarkt al gestegen, maar tot nu toe was dit nog niet bij de banken te zien. Als dat straks door blijft zetten, dan is de kans groot dat banken hun tarieven ook gaan aanpassen, wat leidt tot hogere kosten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019